E-računovodstvom do očuvanja okoliša

28. 11. 2016.

URFD Valpovštine organizirao je edukaciju na teme E-računovodstvom do očuvanja okoliša, dana, 21.11.2016. godine u prostorijama Lokalnog volonterskog centra “Zvono” u Belišću.

Edukaciju je sufinancirao grad Belišće i Osječko-baranjska županija.

Edukaciji je prisustvovalo 20-ak polaznika, a među njima i predstavnici PLEJADE, URBANIZMA, HRV-a, Udruge Zvono, PBZ-a te ARIOS-a i ASSISTA.
Sve prisutne pozdravila je predsjednica URFD-a Valpovštine Marija Kušić. Uvodno predavanje o e-Računovodstvu te prikaz istraživanja na području Republike Hrvatske održala je Kristina Mucić, mag. Iur, a predavanje o e-Računovodstvu i e-Poslovanju je održao Danko Butorac, član URFD-a i dugogodišnji vlasnik obrta za inforamtiku. Ukratko o uslugama PBZ-a izvijestila je gđa Mirjana Ivošević.

Cilj Edukacije bio je upoznavanje poslovnih subjekata s mogućnosti vođenja e-računovodstva i računovodstva in cloud te na taj način moguće uštede resursa koji se inače koriste u računovodstvu (papir, gorivo, toneri, radno vrijeme, police, prostor itd).

E-računovodstvo i cloud tehnologije, unatoč nedostatcima koje se uglavnom odnose na povjerenje u iste su svakako naša budućnost kojom se veliki poslovni subjekti koriste već niz godina jer prednosti i dobrobiti su znatno veće, a omogućuju uštedu vremena i resursa, a time i napredak poslovanja.