Humanitarni koncert u organizaciji Povjerenstva za osobe s invaliditetom grada Osijeka

17. 5. 2011.

Uvažavajući potrebe i probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom Grad Osijek posebnu pažnju posvetio je organiziranju prijevoza osoba s invaliditetom specijalnim kombi vozilom koji je za korisnike usluga besplatan. Organiziranje prijevoza osoba s invaliditetom povjereno je Gradskom prijevozu putnika d.o.o. Osijek i isti se kontinuirano obavlja od 2003. godine.

Na listi prijevoza trenutno je upisano 165 osoba s invaliditetom. Prijevoz se najviše koristi za posjet liječniku, odlazak na posao, prijevoz u školu, odlazak na rekreaciju, druženje, obavljanje administrativnih poslova i dr. Ovakav oblik prijevoza omogućuje korisnicima kvalitetnije življenje i uključivanje u sve oblike svakodnevnog života.

Članovima Povjerenstva za osobe s invaliditetom na području grada Osijeka, kao stručnoj radnoj skupini, upućen je apel da je kombi vozilo s kojim se trenutno raspolaže posve dotrajalo te više nije u mogućnosti u potpunosti i adekvatno pružati usluge prijevoza.

Grad Osijek je za 2011. godinu namijenio 440.000,00 kn kojima sufinancira troškove prijevoza osoba s invaliditetom. Obzirom da ovaj iznos maksimum trenutnih mogućnosti, a potrebe za nabavku novog vozila su neodgodive, odlučili smo pokrenuti akciju prikupljanja financijskih sredstava za nabavku novog kombi vozila.
Odlučili smo organizirati koncert na kojem će nastupiti Zvonko Bogdan u pratnji 21 tamburaša. Gospodin Bogdan je zasigurno ime koje privlači pozornost, a i glazba koju izvodi korespondira s našim mentalitetom i okruženjem u kojem živimo. Organizator ove inicijative je Savez organizacija invalida Osječko-baranjske županije uz potporu Grada Osijeka i Osječko–baranjske županije, a koncert će se održati 29.05.2011. u dvorani Gradski vrt s početkom u 19 sati.

Pozivamo Vas da prezentirate našu ideju i time potaknete kupnju ulaznica u Vašem okruženju jer ukoliko širimo značaj cilja kojemu težimo zajedničkim snagama ćemo omogućili osobama s invaliditetom da nastave dostojanstveno živjeti. Ukoliko okupite više zainteresiranih osoba za koncert obratite nam se na mobitel 0997060669 i doći ćemo k Vama s ulaznicama.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji.

Predsjednica Povjerenstva: Suzana Tretinjak, dipl.oec.
Gradonačelnik: Krešimir Bubalo, dipl.oec.

Broj žiro računa: 2500009 – 1102009693, OIB: 01245027676 MB: 3408868