IZVRSNOST POJEDINCA KAO UVJET UČINKOVITOG POSLOVANJA

13. 9. 2012.

Na 1. okruglom stolu u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca i HR4HR, centra izvrsnosti za upravljanje ljudskim potencijalima, održana je rasprava na temu Upravljanje ljudskim potencijalima u službi konkurentnosti Republike Hrvatske. Vodeći stručnjaci iz područja HR menadžmenta uspješnih hrvatskih kompanija, ministar rada i mirovinskoga sustava prof. dr. sc. Mirando Mrsić, dr. med., i predstavnici Vlade RH razgovarali su, između ostaloga, o nužnim promjenama u Zakonu o radu, s ciljem povećanja konkurentnosti tržišta rada i olakšavanja poslovanja poslodavaca u Republici Hrvatskoj.

Ovo je također bila prilika da se ukaže koliko upravljanje ljudskim potencijalima pridonosi uspješnom radu tvrtki i da se naglasi važnost upravljanja ljudskim potencijalima u javnim i državnim ustanovama. Ministar Mrsić istaknuo je kako treba napraviti zaokret po pitanju upravljanja ljudskim potencijalima u javnim ustanovama, odnosno, kako iskustvo velikih kompanija treba preslikati i implementirati u javni sustav. Kada je riječ o konkurentnosti radnika ministar Mrsić je istaknuo strateške pravce Vlade: očuvanje radnih mjesta, smanjenje troškova rada i administrativnih troškova te poticaje za samozapošljavanje. Naglasio je također kako treba osnažiti afirmaciju i kulturu rada i razviti sustav nagrađivanja u javnom sektoru, za koji će Vlada koristiti pomoć HUP-a.

Forumu je prisustvovao i Predsjednik Uprave i glavni direktor T-HT-a, Ivica Mudrinić koji je istaknuo kako konkurentnost treba biti u službi građana te kako hrvatskom poslovanju nedostaje sustav vrijednosti u kojem je odgovornost ključni element u lancu konkurentnosti. Ako želimo konkurentnost, moramo promijeniti Zakon o radu, odnosno, Vlada to treba promijeniti jer inaće nećemo moći privući strane investicije i izgubiti ćemo radna mjesta, otići će nam najnapredniji pojedinci, izjavio je Mudrinić. Predsjednik Uprave Zagrebačke banke/UniCredit Group, Franjo Luković napomenuo je kako se upravljanje ljudskim potencijalima treba pripremiti na srednje i dugoročne ciljeve i naveo 2 ključna elementa: čelnik koji vjeruje u ljude i kvalitetna funkcija upravljanja ljudskim potencijalima u funkciji izvrsnosti.

Davor Majetić, glavni direktor HUP-a zaključujući 1. okrugli stol HUP-a i HR4HR podržao je ovu formu komunikacije između Vlade, poslodavaca i stručnjaka za upravljanje ljudskim potencijalima, i predložio Vladi da se nastavi i intenzivira, te da i Vlada ubuduće inicira ovakva okupljanja kako bi zajedničkim radom unaprijedili učinkovitost poslovanja i konkurentnost Republike Hrvatske u Europskoj Uniji.