Program rada za 2011

04. 4. 2011.

Udruga računovodstvenih i financijski radnika Valpovo tijekom 2011 godine planira nastaviti izvršavati ciljeve zacrtane Statutom. Kako bi što kvalitetnije i brže obavili zacrtane ciljeve potrebno je da proširimo članstvo na način da pozovemo bivše članove udruge da se ponovo učlane kao i da nove mlade računovodstvene radnike upoznamo sa aktivnostima udruge i ponudimo članstvo u udruzi. Promocija udruge planira se pomoću novih tehnologija i putem društvenih mreža. Otvaranjem web stranice udruge kao i otvaranjem profila na Facebooku informacije o radu naše udruge bit će vidljive široj populaciji računovodstvenih radnika.

Budući smo ostali bez poslovnog prostora jer nismo imali financijskih sredstava da podmirujemo režije, u ovoj godini pokušat ćemo u dogovoru sa gradovima Belišće i Valpovom naći novi prostor u kojem bi se naši članovi mogli u početku najmanje jednom mjesečno a kasnije i jednom tjedno sastajati. Planira se nabaviti informatička oprema. Nabavku nove opreme planiramo iz vlastitih sredstava a ukoliko ne budemo u mogućnosti nabaviti novu pokušat ćemo donacijom osigurati polovnu informatičku opremu. Naše članice do sada smo slani na seminare koje su organizirale Udruge Osijek, Našice i Beli Manastir a u 2011 godini plan je da se jedan seminar organizira u našoj udruzi.

U planu je poboljšati suradnju prvenstveno sa Hrvatskom zajednicom računovođa i financijskih djelatnika, raditi na promociji stručnog časopisa Računovodstvo i financije te u većem broju prisustvovati Simpoziju koji se ove godine održava u Dubrovniku. Poboljšat ćemo suradnju sa asocijacijama kao što su Udruženje obrtnika, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska udruga računovodstvenih servisa Podružnica Slavonija i Baranja. Pratit ćemo Natječaje resornih ministarstava, Nacionalne naklade za razvoj civilnih društava Županije i Gradova kako bi vidjeli da li ispunjavamo uvjete i javljati se sa projektima.

Posebnu pozornost poklonit ćemo Natječajima EU .i izradi projekata. Pokušat ćemo ostvariti bolju suradnju sa jednom Udrugom izvan naše regije kao i sa jednom međunarodnom udrugom. Kao i svake godine tako ćemo i ove godine sudjelovati na sportskim igrama.

U suradnji sa Udrugom Našice organizirat ćemo dvodnevni izlet kako bi se članovi što bolje upoznali. Na kraju moram priznati da je ovaj Program rada dosta ambiciozan ali za sada ne vidim nikakve prepreke i nadam se da ćemo ga uz zalaganje svih Vas prisutnih kao i novih članova uspješno realizirati.