URFD SUDJELOVAO NA ČOBANIJADI

19. 9. 2016.

U organizaciji grada Belišća, Turističke zajednice grada Belišća, a u sklopu “Belišćanske zlatne jeseni”, održano je 2. državno natjecanje u kuhanju čobanca pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma.
Na natjecanju je sudjelovalo više od 60 natjecateljskih ekipa koje su ove godine pokazale svoje umijeće.
Udruga računovođa i financijskih djelatnika je također sudjelovala, a predstavljao ih po prvi put Branko Rupčić.
Osim natjecatelja iz Osječko-baranjske županije, sudjelovali su natjecatelji i iz drugih dijelova Hrvatske: Sv. Martina na Muri, Slavonskog Broda, Vukovara te Lipika.
Stručni ocjenjivački sud u sastavu: profesorice kuharstva gospođa Jelica Černi, šefa kuhinje hotela Waldinger gospodin Miroslav Sili i šefa kuhinje hotela Osijek gospodin Tomica Đukić, odlučili su kako prvo mjesto osvoja Zdenko Sučić koji je kuhao za Caffe bar 2you, drugoplasirani je Stjepan Bulić iz Turističke zajednice Erdut, a treće mjesto osvojio je Marko Trupina, UHDDR Belišće. Nagrade je uručio gradonačelnik Belišća Dinko Burić sa svojim zamjenicima.
Manifestaciju je posjetilo preko 2000 posjetitelja koji su uživali u čobancu i plesali do kasno u noć uz Tamburaški sastav “Ravnica“, mušku pjevačku družinu „Bocanjevački pajdaši“, zbor KUD-a „Ante Evetović Miroljub“, ŽVS KUD-a „Šokadija“ Bocanjevci te zboru Matice umirovljenika grada Belišća. Voditelj manifestacije bio je Denis Šimić.
Iako ove godine URFD nije osvojio ni jedno mjesto, svako možemo zaključiti kako je sudjelovanje na čobanijadi provedeno u ugodnom druženju uz dobru glazbu, hranu i kolege.