Zapisnik sa sastanka IO Udruge računovođa i financijskih djelatnika Valpovštine

10. 9. 2012.

ZAPISNIK sa sastanka IO Udruge računovođa i financijskih djelatnika Valpovštine održanog dana 06.09.2012. godine u prostorijama agencije Arios, I.G. Kovačića 49, Belišće sa početkom u 19,00 sati.
Prisutni: Marija Kušić, Dragan Vidošić, Jasna Stojaković, Milka Furlan, Mirko Novoselić, Zlatko Ivošević, Dalibor Berečić i Marin Vuksanić.
Opravdano odsutni: Karmela Jurina, Luka Zubčić, Trpimir Novaković, J. Korošić
Neopravdano odsutni: Tatjana Andraković, Ivica Majdenić i Gorana Špoljarić

DNEVNI RED:

1. Usvajanje zapisnika sa prošle sjednice;
2. Odluka o izboru kandidata za informatičko obrazovanje članova za dobivanje certifikata ECDL;
3. Pripreme za 12. sportske igre računovođa Slavonije i Baranje u Požegi;
4. Razno.

Točka 1.

Nakon što je Dragan Vidošić pročitao zapisnik sa prošle sjednice, isti je jednoglasno prihvaćen.

Točka 2.

Pod ovom točkom je predsjednica Udruge Marija Kušić obavijestila nazočne da smo jedini konkurirali za informatičko obrazovanje pri županiji Osječko-baranjskoj, gdje nam je županija odobrila 1.500,00 kuna za obrazovanje, ali ta sredstva nisu dovoljna za obrazovanje jednog kandidata. Marija Kušić je tražila prijedlog kandidata koji bi išao na obrazovanje, ali kako niko nije imao kandidata kojeg bi sufinancirao, ona je predložila Marka Kušića koji je zaposlen preko projekta državnog poticanja zapošljavanja a isto tako radi poslove vezane uz našu Udrugu te da će ona ispred agencije Arios sufinancirati još 1.500,00 kuna te je ovaj prijedlog prihvaćen od strane svih članov Izvršnog odbora Udruge.

Točka 3.

Informaciju o sportskim igrama računovođa u Požegi podnio je tajnik Dragan Vidošić te rekao da je kotizacija po osobi 60,00 kuna ali za naše članove kotizaciju plaća Udruga. Za sada imamo prijavljeno dvadesetak članova. Marija Kušić je rekla da je prijevoz autobusom dogovoren sa Udrugom Beli Manastir i da je polazak u 7,30 sati ispred Konzuma u Belišću.

Točka 4.

Pod ovom točkom dnevnog reda bilo je govora o novom zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom i uvođenju kasa za obrtnike te smo dogovorili da ćemo u dogovoru sa Udrugom Vinkovci održati predavanje o novim zakonima koji će se primjenjivati od 01.01.2013. godine.
Isto tako Marija Kušić je rekla da Udruga Beli Manastir organizira izlet u Sarajevo te da se mogu i naši članovi uključiti ako žele. Udruga Našice organizira izlet u terme Jezerčica ali o tome ćemo još dobiti informacije jer je to u 11. mjesecu. Kako naša Udruga treba održati svoju godišnju skupštinu to ćemo morati ubaciti u ovaj gusti raspored ali o tome će biti govora na idućem sastanku.
Naša Udruga u dogovoru sa Udrugom Našice, Sl. Brod i Beli Manastir organizirat će odlazak na sajam u Villany u susjednu Mađarsku 06.10.2012. godine, za informaciju o ovom događaju zadužen je Marin Vuksanić.

Sastanak je završen u 8 sati i 15 minuta.

Tajnik: Predsjednik:
Dragan Vidošić Marija Kušić